Dublin, februar 2019

Nytt land, ny by. Pers bursdagsgave fra fruen.

Vi fikk tips fra en dubliner vi kjenner om å bo litt sør i byen, og havnet på Camden Court Hotel. Typisk konferansehotell med store rom, bra standard og basseng/treningsrom. Anbefales! NB: det er lurt å bestille et stille rom, fordi veien på den ene siden er veldig trafikkert.

Vanligvis bruker vi ikke dra på så mange severdigheter, men Trinity College med Book of Kells og Old Library måtte vi ha med oss. Colleget ble opprettet i 1592 av Elisabeth I.

Book of Kells er en av Irlands eldste skrifter, og skrevet på kalveskinn. Før man kommer inn til selve boka er det en utstilling med informasjon om den. Selve boka er ikke lov å ta bilde av. Har lest at de blar i den hver dag, slik at det alltid er en ny side å se. Vi var så heldige at vi var nesten alene i rommet og kunne ta en god kikk på sidene. To av sidene vi fikk se var med bare illustrasjoner og ornamenter (lik bildet under). Imponerende bok til å være fra 700- eller 800-tallet.

The Long Room Of The Old Library. Helt fantastisk rom, skjønner godt at dette rommet inspirerte til biblioteket i Harry Potter filmene.

Inne i Long Room er den berømte irske harpen utstilt. Det er denne som smykker logoen til Guinness, samt at den vel er symbolet på Irland. Den er en av de eldste harpene som fortsatt eksisterer, og den er utrolig flott dekorert.

Etter ovennevnte severdigheter tok vi noen andre litt raskere, som Dublin Castle.

St. Patrick’s Cathedral.

Christ Church.

Man må ha litt næring i løpet av dagen, og her stoppet vi på impuls, bare fordi det så hyggelig ut. Anbefales virkelig, dersom man liker kaker og annet bakverk. Ligger like ved St. Patricks.

Shopping! Per var den heldige på denne turen, og fant en flott tweedjakke.

Mye fint i bruktbutikken Siopaella, men ganske kostbart.

Håndsydde sko ble ikke med til Norge.

George’s Street Arcade inneholder masse små boder og butikker. Alt fra suvenirbutikker til mat, og fudge!

Denne karen hadde sinnsykt god fudge!

Obligatorisk skattejakt i vinylbunkene.

Molly Malone, Dublins mest kjente dame.

Herlig med den første Guinnessen i Irland, og ja, den smaker faktisk bedre her enn i andre land. Dette er på Devitts i Camden Street, en flott pub med skikkelig god mat. NB! På kvelden kan det være lurt å ta turen opp trappen til andre etasje, der er det ofte live musikk og god stemning.

Fish’n Chips

En hel vegg med forskjellige irske whiskyer

Teeling Distillery. Lærerik omvisning, ikke bare for den som er interessert i drikken. Her var det mye historie om byen og landet.

Omvisningen og prøvesmakingen var en 50-års gave fra gode venner. Riktig trivelig, var det.

The Beer Marked, i nærheten av Christ Church. Dersom man liker microøl og burger, så er dette stedet et must. Superdigg burger!

Vi hadde forventet et mer vinterlig Dublin i februar, men det var faktisk tilløp til vår. Deilig!

Oscar Wilde hugget i stein i Merrion Square Park.

Reklame for begravelsesbyrå, faktisk.

The Long Hall, ved Dublin Castle. Stilig gammel pub.

Temple Bar, området for utdrikningslag og fulle turister. Tar seg best ut på bilder.

Ha’penny Bridge på kvelden.

The Stags Head. Klassisk pub, like utenfor Temple Bar området. Her er det mest lokale folk, og ikke mange turister selv om dette er en kjent plass.

The Bernhard Shaw, like sør for hotellet. Det ser ut som en helt vanlig pub fra gata. Det er det ikke på noen måte. Det åpner seg nye rom bakover i lokalet, og så kommer man ut i en stor bakhage/gård, hvor det var veldig populært blant de lokale, selv i februar.

Inne i bakhagen står en dobbeltdekket buss, som er bygd om til pizzeria. Kjempegode pizza. Kjøp øl i baren, gå inn i bussen og bestill en pizza, og ta alt med opp i andre etasje.

Frokost på Brother Hubbard South.

Hadde lest at man bare måtte prøve havregrøt i Dublin. Denne så snål ut, var faktisk kald, men kjempegod.

Guinness! Nok en gave fra venner. Per hadde fått en såkalt Connoisseur Experience, med privat smaking og foredrag.

Vi var usedvanlig heldig med både verten Allan, som var svært underholdende og gruppen vi var sammen med.

Guinness viste seg å være mer variert enn bare svart Stout.

Gravity Bar på toppen av Guinness. Storartet utsikt og veldig god stemning. Anbefales til alle som er innom Dublin, helt uavhengig om man liker øl eller ikke.

Temple Bar på dagtid, ca det samme som på kveldstid.

The Spire. 120 meter høy. Skikkelig lang pinne.

The Famine Sculptures til minne om den store sultkatastrofen i 1845 – 49.

Gode drinker på Peruke & Periwig, ellers ingen kommentar..

La Cave Wine Bar, South Anne Street. Ikke lett å finne, men det er verdt innsatsen. Trivelig kjellerlokale og nydelig mat.

Ny dag, og nytt frokoststed. Dette er The Bretzel Bakery, en institusjon i Dublin. De er kjent for sitt soda bread, men vi gikk for scones.

Siste dagen av turen ble det en spasertur sørover og ut av sentrum mot Harold’s Cross. Puben til Irish Reds (Liverpool-fans) ligger her. Det viste seg å være et flott område, med fine bygg og parker.

Mc Garry’s Bar. Her ble det fort fullt og skikkelig god stemning.

One thought on “Dublin, februar 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *