Milano, mai 2018

Milano – det var på høy tid!

Vi har vært en del ganger i Italia, uten å ha sett noe annet enn Roma. Derfor var det på høy tid at vi fikk sett noe annet i det flotte landet. Milano har stått høyt på listen lenge, og nå passet det fint med en langhelg uten andre planer.Vi fant en flott liten leilighet i bydelen Brera. Første gangen vi har brukt Airbnb. Funket veldig greit, og leiligheten var helt super for oss.

Området er preget av noen små koselige butikker og  spiseplasser.Det var ekstra hyggelig å møte Margrete rett etter ankomst. Hun er vel som lokal innbygger å regne etter så mange år i Milano. Vi skylder henne mange takk for både tips vedrørende sightseeing og ordning med diverse billetter.Vi bare måtte ha pizza første kvelden.Enda viktigere: italiensk espresso. Det er bare mye bedre enn all annen kaffe. Flott start på dag to.Første punkt på programmet var et besøk i Santa Maria delle Grazie for å se Nattverden av Leonardo da Vinci.

Heldigvis hadde Margrete kjøpt oss billetter flere uker i forveien. Her ble man sluppet inn i små grupper, hvor vi fikk se Nattverden i 15 minutter, før vi ble sluset ut igjen. Til vår store overraskelse var det lov til å ta bilder her inne, så lenge man ikke brukte blits.

En liten pust i bakken mens det regnet. Spritz Aperol måtte jo testes ut. Milano har noen skikkelig flotte, gamle trikker, med mye sjarme. Vi kjøpte oss to-dagers pass som kunne brukes på trikk, buss og metro. Morsomt å kjøre rundt å se byen og folks hverdag på denne måten.

Etter diverse trikker på måfå rundt i byen, hoppet vi av et helt tilfeldig sted og fant en liten sjappe med deilig gelato.Castello Sforzesco bydde på overraskelser, for innenfor murene var det denne helgen et lokalt matmarked. Masse spennende mat og diverse underholdning.

I tilknytning til castello ligger parken Sempione. Skikkelig flott! Så en liten koloni med skilpadder som lå og solte seg.

Aperitivo, en liten drink med tilbehør før middag, er populært. Tror nok dette var et “se og bli sett” etablissement. Vi fant vår lille stamplass Bar Tabacchi like ved leiligheten, hvor de serverte diverse godbiter når det var tid for aperitivo. Etter en aperitivo spiste vi en god siciliansk middag hos Sicilian Brera Wine & Food Art Milano. Det ligger bokstavelig talt rett utenfor døra til leiligheten.    

Ny dag og nye muligheter. Vi hadde bestemt oss for at vi hvertfall måtte få med oss Doumoen, både få se den innvendig og få besøke taket her.Oppdaget fort at det var veldig smart å komme tidlig. Og å kjøpe billettene på billettmaskinene i stedet for å stille oss i kø for billetter.Køen så ikke slik ut da vi kom ut av kirka… sier bare, kom tidlig.

Vi måtte ut av kirka og opp smale trapper for å komme oss opp på taket. En liten overraskelse var at man gikk både opp og ned samme vei.

Rimelig flott utsikt herfra! Synd at det var så pass mye dis at vi ikke fikk sett fjellene i horisonten.

Galleria Vittorio Emanuele er et eksklusivt og nydelig kjøpesenter med bare luksusbutikker.  Bra vi gikk gjennom før butikkene åpnet her inne.

Den berømte oksen. Man skal vist snurre rundt på helen 3 ganger for hell. Vi gjorde det ikke, men nok av dem som prøvde det ut.Navigli ble anbefalt av kjente som hadde vært i Milano. Det er virkelig et nydelig område, selv om det er mye turister med tilhørende turistfeller. 

Hadde oss en pust i bakken hos StraRipa Bar.Flere som koste seg i sola i kanalene i Navigli.Osteria Delbinari ligger litt unna turistløypa langs kanalene, og dette viste seg å være et veldig godt valg. Nydelige lokaler, deilig mat og vin. 

Ossobuco alla Milanese.

Basilica di Sant’Eustorgio.Santa Maria del Carmine, rett ved leiligheten. Santa Maria Presso San Satiro, en selsom opplevelse på grunn av den optiske illusjonen som er skapt på veggen bak alteret.  Anbefales!San Maurizio al Monastero Maggiore.  Nydelig den også.Denne merkelige skikken med å innrede kirker med skjelettdeler. Her i Milano var det Santuario Di S. Bernadino alle Ossa. Det skal visstnok være en måte å bevare de begravde på når man bygger oppå en kirkegård.

Litt preget av mye gåing fra kirke til kirke. Da er det greit å slappe litt av med god italiensk vin på Cantine Isola. Verdt et besøk. 

Toalettet var nå “så där…”Viktig med god pleie mellom slagene.

Italiensk frokost. Bakverk og kaffe. Høres helt feil ut for en nordmann, men det oppleves likevel som helt rett. Djevelsk godt bakverk i denne byen. Vi hadde gledet oss til å få se Bosco Verticale, som ligger i området Porto Nuova. Den vertikale skogen er to boligblokker som er rimelig grønne… Og her snakker vi store busker på terrassene.

Vi måtte naturligvis innom berømte Corso Como 10 når vi først var i området. 

Dette var virkelig en opplevelse: Eataly Milano Smeraldo. Tre etasjers kjøpesenter med kun mat og drikke i alle etasjer. Du store verden så mye spennede og fristende! De selger mat, lager mat, serverer mat… 

Dette kalles fersk ost, og dèt var det. 

Turen ble avsluttet med besøk hos Margrete og Alberto. Det ble en fantastisk kveld med nydelig hjemmelaget mat, god drikke, cubanske cigarer og gode samtaler om det aller meste. Godt fornøyd på vei hjem til det litt kjøligere nord. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *